Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

LG KC910 LG KC910 Renoir

LG KC910 Renoir :: Πρόσοψη

Η LG επιχειρεί να επαναλάβει την επιτυχία του Viewty, παρουσιάζοντας ένα ακόμη κινητό που συνδυάζει τα προτερήματα μίας ψηφιακής κάμερας (ιδιαίτερα) υψηλής ανάλυσης με την ευελιξία και τη λειτουργικότητα της οθόνης αφής. Το Renoir όμως δεν είναι απλά μια αναβαθμισμένη έκδοση του προγενέστερου μοντέλου, καθώς οι Κορεάτες τόλμησαν να ενσωματώσουν σε αυτό σχεδόν όλες τις τεχνολογίες που θα ικανοποιήσουν στο έπακρο κάθε απαιτητικό χρήστη. Τα 8 megapixel της ψηφιακής του κάμερας είναι μόνο η αρχή. Σε αυτά προσθέτονται αμέτρητες λειτουργίες που έχουν ως στόχο τη βελτιστοποίηση της λήψεως φωτογραφιών και βίντεο με πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα: φλας με xenon, αυτόματη και χειροκίνητη εστίαση, υψηλή ευαισθησία 1600 ISO, καθώς και δυνατότητα εγγραφής βίντεο στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Και επειδή οι καλές φωτογραφίες πρέπει να... διαμοιράζονται, η LG δεν εξόπλισε το Renoir μόνο με τη δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες τρίτης γενιάς και την τεχνολογία HSDPA, αλλά επέτρεψε και την αξιοποίηση των ασύρματων δικτύων Wi-Fi. Αν σε όλα αυτά προστεθούν ο δέκτης GPS για το geotagging των φωτογραφιών, η τεχνολογία Dolby Mobile για άριστο ήχο, αλλά και το άριστο (proprietary) περιβάλλον εργασίας, τότε το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να ήταν εξαιρετικό!


Γνωριμία με το Renoir


Μολονότι οι φωτογραφικές του δυνατότητες θα αφήσουν άφωνους ακόμη και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, η κορεάτικη εταιρεία υπογραμμίζει πως ο χαρακτήρας του τηλεφώνου δεν είναι σε καμία περίπτωση μονοδιάστατος. Πραγματικά, το Renoir έχει αναρίθμητα προσόντα, τα οποία το διαφοροποιούν από κάθε ανταγωνιστική πρόταση. Καταρχήν, η LG κατάφερε να αναπτύξει ένα αξιόλογο περιβάλλον εργασίας που πρόκειται να ανταποκριθεί με προθυμία σε κάθε άγγιγμα των δαχτύλων στην ευαίσθητη οθόνη του τηλεφώνου. Βέβαια, η λειτουργικότητα και η ευχρηστία του ίσως να μην είναι ικανές να αναπληρώσουν την ολοκληρωτική έλλειψη κάθε ίχνους «εξυπνάδας», αν και ενδεχομένως αρκετοί από τους υποψήφιους αγοραστές του δεν πρόκειται να καταλάβουν καν τις όποιες διαφορές. Σε κάθε περίπτωση, η συσκευή θα επιχειρήσει να δείξει το φιλικό της πρόσωπο από την πρώτη στιγμή με τα widgets, τα οποία παρουσιάζουν σε κατάσταση αναμονής χρήσιμες πληροφορίες για σχεδόν... οτιδήποτε: από την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα μέχρι και τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, εφόσον φυσικά υπάρχει ασύρματη σύνδεση με το Internet. Αυτή είναι δυνατόν να επιτευχθεί είτε μέσω των υπηρεσιών τρίτης γενιάς και της τεχνολογίας HSDPA, είτε με την αξιοποίηση των δικτύων Wi-Fi. Ο εσωτερικός δέκτης GPS ίσως να μην έχει τη δυνατότητα να συνδυαστεί με κάποιο αξιόλογο πρόγραμμα πλοήγησης, ωστόσο δεν θα διστάσει να «συνεργαστεί» με την Java έκδοση των Google Maps, αλλά και να παρέχει πρόθυμα τις πληροφορίες που ανακτά από τους δορυφόρους, κατά τη λήψη φωτογραφιών και τη διαδικασία του geotagging. Εντυπωσιακές είναι οι δυνατότητες του τηλεφώνου και στον τομέα της ψυχαγωγίας καθώς ο media player που ενσωματώνει θα αναπαράγει τα πιο γνωστά φορμά ήχου και βίντεο. Ανάμεσα σε αυτά και τα γνωστά DivX και Xvid, που χρησιμοποιούνται συνήθως για την κωδικοποίηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, ταινιών κ.α. Ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος είναι περιορισμένος, ωστόσο υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα προσθήκης καρτών μνήμης microSD.
Αγγίζοντας την τέχνη

Μολονότι το Renoir διαδέχεται το Viewty, υιοθετεί ουσιαστικά μόνο τη... φυσιογνωμία του, χωρίς να δανείζεται οποιοδήποτε άλλο στοιχείο. Εξαιρώντας λοιπόν την οθόνη αφής των 3 ιντσών, το νεότερο μοντέλο είναι αισθητά βελτιωμένο σε όλους τους υπόλοιπους τομείς με αποτέλεσμα να μην θεωρείται ιδανικό μόνο για τους φίλους της φωτογραφίας, αλλά και για εκείνους που αναζητούν ένα προηγμένο dumb-phone. Εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, το Renoir έχει τις δυνατότητες να «κερδίσει» τη μάχη στην κατηγορία των 8 megapixel, μολονότι έρχεται αντιμέτωπο με πολλές αξιόλογες προτάσεις, ενώ παράλληλα θα κατακτήσει και τους fans της εν κινήσει ψυχαγωγίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: