Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Motorola RAZR2

Ξυράφι II («έκδοση» 8η - 512MB ή 2GB μνήμη)

Το «V8» είναι το ένα από τα τρία (πρώτα) RAZR2 της αμερικανικής εταιρείας. Μολονότι δεν υποστηρίζει τις υπηρεσίες τρίτης γενιάς, διαθέτει άπλετο αποθηκευτικό χώρο (512MB ή 2GB ανάλογα με την έκδοση) για τη φιλοξενία - θεωρητικά εκατοντάδων τραγουδιών. Όπως και τα υπόλοιπα RAZR2, το V8 διαθέτει δύο οθόνες TFT και QVGA, ενσωματώνει ψηφιακή κάμερα 2 megapixel, ενώ προσφέρει αρκετές multimedia δυνατότητες. Φυσικά, διακρίνεται και για το πραγματικά εντυπωσιακό του design, το οποίο άλλωστε και θα «προσελκύσει» τους περισσότερους φανατικούς οπαδούς του...


Γνωριμία με το RAZR2 V8



Το «V8» είναι ένα από τα τρία «RAZR2» που παρουσίασε η αμερικανική εταιρεία στα μέσα του Μαΐου του 2007. Πρόκειται για ένα «ξυράφι» τεχνολογίας 2.5G, που μολονότι δεν διακρίνεται για τις ικανότητές του στους τομείς της συνδεσιμότητας, εντυπωσιάζει με τις τεχνικές του «ιδιαιτερότητες». Εξωτερικά τουλάχιστον το V8 δεν έχει παρά ελάχιστες, ανεπαίσθητες διαφορές από τα δύο άλλα RAZR2. Είναι λεπτότερο κατά 1,4 χιλιοστά από τα «V9» και «V9m», ενώ τα χρώματα της εξωτερικής του επιφάνειας είναι διαφορετικά. Το σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι εκ πρώτης όψεως η εσωτερική του μνήμη, η οποία μπορεί να φθάσει τα 2GB. Ποιος είναι όμως ο λόγος ύπαρξης τόσο μεγάλου αποθηκευτικού χώρου; Μάλλον, η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να προωθήσει τη συσκευή ως μια εξαιρετική «μουσική» πρόταση, υπογραμμίζοντας στις προωθητικές της ενέργειες πόσα... εκατοντάδες τραγούδια μπορεί να «φιλοξενήσει» το V8. Επισήμως πάντως η αμερικανική εταιρεία θα διαθέσει στην αγορά... δύο διαφορετικές εκδόσεις του RAZR2 V8. Η μια θα διαθέτει 512MB εσωτερικής μνήμης, ενώ η άλλη 2GB. Η πρώτη θα είναι μάλλον και η φθηνότερη έκδοση του RAZR2, ενώ η δεύτερη θα απευθύνεται αποκλειστικά στους «φανατικούς» οπαδούς της μουσικής εν κινήσει.

Ίσως όμως το RAZR2 V8 να διαθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα. Ο λόγος για τη νέα πλατφόρμα Java/Linux (στα επίσημα χαρακτηριστικά αναφέρεται ως «Linux OS») που ανέπτυξε η Motorola και η οποία «ενδέχεται» να θα αποτελέσει τη «βάση» για τις λειτουργίες που θα παρέχει η συσκευή. Η αμερικανική εταιρεία έχει αναφέρει πως κάποιες εκδόσεις του RAZR2 θα βασίζονται στη προαναφερθείσα πλατφόρμα, ωστόσο δεν έχει ακόμη διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές και το V8 θα είναι μια από αυτές. Επίσης, είναι γνωστό πως το V8 θα ενσωματώνει ARM11 επεξεργαστή στα 500MHz, ο οποίος είναι αρκετά ισχυρός και θα μπορέσει να χειριστεί με χαρακτηριστική άνεση κάθε multimedia δυνατότητα του τηλεφώνου.

Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμη ποιο από τα τρία RAZR2 θα αποτελέσει την καλύτερη επιλογή για εσάς, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά τις σημαντικότερες διαφορές τους. Το V9 είναι το μόνο που υποστηρίζει τις υπηρεσίες 3G και HSDPA και κατά συνέπεια θα ικανοποιήσει όσους επιθυμούν την ταχύτερη δυνατή, ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το V8 είναι 2.5G και κατά συνέπεια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βίντεο-κλήσεις ή για γρήγορο surfing, ωστόσο διαθέτει 512MB ή 2GB εσωτερικής μνήμης τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για την αποθήκευση «εκατοντάδων» (θεωρητικά) τραγουδιών. Τέλος, το V9m είναι μια έκδοση του RAZR2 που δεν πρόκειται ποτέ να έρθει επισήμως στην Ελλάδα, καθώς προορίζεται για αποκλειστική χρήση σε αμερικανικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (CDMA).

Δεν υπάρχουν σχόλια: